Handboogvereniging

Open Dag 26 juni 2021

Op Veteranendag, zaterdag 26 juni 2021, houden wij open dag! Kom gezellig langs tussen 14.00-16.00 op de Sportlaan 9, te Drachten (dit is op het terrein van de honk- en softbalvereniging Drachten Diamonds).

Bij ArcherySolutions zijn wij helemaal weg van de handboogsport, en deze liefde willen wij graag delen en uitdragen. Bij ons kun je terecht voor professionele lessen in handboogschieten met zowel traditionele, recurve, als compoundbogen. Mocht je hier meer informatie over willen kijk dan even bij Tarieven en Lidmaatschap.

Zorg er voor dat je onze blog in de gaten houdt voor het laatste nieuws.

Doelstelling

De vereniging heeft natuurlijk als doel het handboogschieten te promoten. De handboogvereniging van ArcherySolutions is een bijzondere vereniging met een maatschappelijk belang. De vereniging is opgericht door veteranen voor veteranen. Dat wil zeggen dat wij veteranen een clubgevoel willen bieden. De handboogsport is een sport die concentratie en discipline vereist. Voor vele veteranen geeft dit een gevoel van rust, doordat ze op het moment dat ze met boogschieten bezig zijn even niet aan andere dingen kunnen denken en de hyperfocus op alles wat rondom gebeurd moeten laten gaan. Dit heeft een therapeutische werking. Daarbij zorgt de vereniging er voor dat de veteranen die zich anders in huis zouden verstoppen zich onder de mensen begeven.

Jong en oud zijn welkom bij ons op de club om er achter te komen hoe gaaf handboogschieten en de handboogsport is. Mocht je meer willen weten over ArcherySolutions en de handboogvereniging stuur ons dan gerust een bericht via het contactformulier of bericht ons via Whatsapp.

Prachtige reportage van de Range door Rondom Vandaag

Wist je dat…

  • Boogschieten ontzettend goed is voor je concentratie?
    • Focus tijdens het schieten is ontzettend belangrijk voor een boogschutter. De focus die je gebruikt tijdens het boogschieten kan je helpen tijdens andere stressvolle situaties.
  • Boogschieten een workout is voor je gehele bovenlichaam?
    • Met handboogschieten train je je armen, borst, schouders en rugspieren. Voordat je de boog ontspant moet je de boog eerst enkele seconden uitgetrokken houden om te richten wat spanning opbouwt in de spieren net zoals zou gebeuren met cardio.
  • Boogschieten je zelfvertrouwen boost?
    • De vereiste concentratie en kracht zorgt ervoor dat je meer vertrouwen krijgt in je kunnen. Zichtbare verbetering op bijvoorbeeld wedstrijden stimuleert dit nog meer.